Yhteenkuulumisen tulevaisuus: kulttuuri, yhteiskunta ja vähemmistötYhteenkuulumisen tulevaisuus: kulttuuri, yhteiskunta ja vähemmistötYhteenkuulumisen tulevaisuus: kulttuuri, yhteiskunta ja vähemmistötYhteenkuulumisen tulevaisuus: kulttuuri, yhteiskunta ja vähemmistöt

Yhteenkuulumisen tulevaisuuskulttuuri, yhteiskunta ja vähemmistöt

CulturaFestillä 27.9.-2.10. järjestetään useita tapahtumia, joiden teemoina ovat identiteetti, dialogi, kielellisten ja kulttuuristen vähemmistöjen kaksisuuntainen kotoutuminen ja nykypäivän suomalainen yhteiskunta. Festivaali on kaikille avoin ja tapahtumiin osallistuminen edellyttää vain ennakkorekisteröitymistä.

Vuoden 2022 teema on Yhteenkuulumisen tulevaisuus. Festivaalilla esitellyt projektit ovat nykytaiteilijoiden pohdintaa kuulumisen tunteesta, sen menettämisestä ja etsinnästä.

Tänä päivänä valtava määrä ihmisiä menettää kotinsa, joutuu jättämään kotimaansa ja joutuu etsimään itseään toisissa maissa, kulttuureissa ja yhteiskunnissa. CulturaFest tarkastelee tätä uutta maailmaa, jossa me tänä päivänä elämme, sekä sitä, mikä meitä odottaa tulevaisuudessa. Teoksissa pohditaan sitä, mikä odottaa ihmistä, joka on joko pakosta tai vapaaehtoisesti lähtenyt juuriltaan, ja tuntee itsensä vieraaksi kaikkialla.

Festivaalilla on kaksi tavoitetta: haluamme tutustuttaa yleisön taiteen ja dialogin keinoin ajankohtaisiin kulttuurin teemoihin, ja samalla luoda yleisölle mahdollisuuden pohtia meidän kaikkien nyt tai kenties tulevaisuudessa kohtaamia ongelmia.